V posledních dnech to na sociálních sítích vře. Ostravský Gastrošéf, známý svým svérázným stylem, ostrým jazykem a originálními recepty, vzbudil vlnu emocí. Zatímco někteří diváci ho obdivují za autenticitu a kulinářské nápady, jiní mu nemohou přijít na jméno. Proč?
Rozporuplné dojmy z televizního vystoupení
Přechod z online prostředí na televizní obrazovky se podle části publika nevydařil. „Má zůstat na YT a nesrat se do televize, když chce zůstat v anonymitě,“ zaznělo v jedné z ostřejších reakcí. Jiní ho kritizovali za přehnané chování, výstřední oblečení nebo nedostatek úcty k hostitelům. „Děsnej maskot, a ty fleky na mikině? To je neúcta,“ napsala Renata Lewicka.
Podpora od věrných sledujících
Na druhou stranu má Ostravský Gastrošéf svou silnou fanouškovskou základnu, která ho brání. „Má dobré recepty,“ zmiňuje Radka Belancová. Další fanoušci vyzdvihují jeho humor a nápaditost: „Dobrá kuchtica s dlouhým zobakem!“ pochválil ho Artur Orel. Někteří si dokonce vaří podle jeho receptů – „Tou pomazánkou z tvarůžků jsem se málem utloukla, jak byla dobrá,“ přiznává se Ivča La Bestia.
Zvláštní symbióza buranství a kulinářství?
Zatímco jedni vnímají jeho styl jako osvěžující, jiní ho považují za projev nevkusu. Kritika často míří i na jeho původ: „Ta moravská dvojka je ostuda Českého státu,“ zní jedna z více xenofobních poznámek. Na adresu jeho ostravského dialektu padaly hanlivé i pobavené komentáře.
Osobnost, která nenechá chladným
Je evidentní, že Ostravský Gastrošéf není pro každého. Je to typ postavy, který buď milujete, nebo nesnášíte. Přesto, nebo právě proto, se o něm mluví – a v dnešním online světě, kde je pozornost měnou, je to možná to nejdůležitější.
Zdroj: Facebookové stránky Prostřeno
Foto: © FTV Prima spol. s r.o.