Beseda: Divoké rostliny na talíři

Věděli jste, že využití jedlých rostlin sbíraných v přírodě má u nás bohatou historii? Přijďte se podívat, jak v jiných krajích vaří z toho, co u nás pokládáme za plevel. Každá třetí rostlina je jedlá, a to včetně těch, které si pěstujeme „na okrasu“. Živé tradice z jiných zemí nám pomohou doplnit jídelníček o divokou zeleninu, která má často více vitamínů a minerálů než ta z obchodu. To vše i mnoho dalšího se dozvíte na naší besedě o jedlých divokých rostlinách. Budete moci ochutnat salát z těchto rostlin i takzvanou rajtu. Divoké rostliny mají na talíři rozhodně své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel. Besedou vás provede Ivana Paukertová, botanička a autorka knihy Přírodou za léčivými rostlinami. Akce je pro všechny účastníky zdarma, ale je nutné se na ni přihlásit.


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments