Den archeologie proběhne v areálu Zámku Pardubice

Mezinárodní den archeologie (MDA) je oslavou archeologie a nadšení z objevování. Archeologické organizace po celém světě nabízejí program a aktivity návštěvníkům všech zájmů i generací. Koná se od roku 2011 vždy třetí sobotu v říjnu. Na Zámku Pardubice proběhne v sobotu 15. října 2022 od 10 do 16 hodin následující program:

10:30 h – komentovaná prohlídka archeologické expozice

11:30 h – vystoupení skupiny Zubři – Železná koruna severu, parkán

12:40 h – přednáška Archeologie konfliktu, následovat bude beseda s archeology na téma Co jste vždy chtěli vědět o archeologii, ale báli jste se zeptat, přednáškový sál Východočeského muzea

14:30 h – vystoupení skupiny Zubři – Železná koruna severu, parkán

15:10 h – komentovaná prohlídka archeologické expozice

Po celou dobu najdou návštěvníci v parkánu ležení bojovníků – Vikingové a germánští bojovníci. Uvidí ukázky výzbroje, oděvů a předmětů denní potřeby. Archeologický stánek představí nástroje, nářadí, repliky předmětů, publikace atd. Dobrodružné výpravy poodhalí stánek sdružení Hledači historie Pardubicka z.s.

Program na Příhrádku proběhne od 10 do 16 hodin. Připravené jsou řemeslné dílny pro děti s pravěkou/archeologickou tématikou, lukostřelba, písařský stánek, restaurátorská dílna, sgrafitová dílna pro nejmenší.

 

Zdroj:  Východočeské muzeum v Pardubicích


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments